torsdag 24 januari 2013

CSN

Här om dagen trillade 11 130 kr in på kontot från CSN. Att det blir extra mycket nu leder till att det blir mindre utbetalning i maj. Att de gör så här tror jag beror på att många studenter har högre utgifter i början av terminen då man köper studentlitteratur etc. Jag har dock redan köpt all litteratur begagnad, blir helt enkelt till att lägga undan pengarna så att de verkligen räcker i maj! Passade på att betala hyran nu också, en alltid lika tråkig utgift...

I övrigt har det inte hänt speciellt mycket den här veckan, en väldigt slapp start på läsperioden... I onsdags var det dock LARV på LTU. (Luleå arbetsmaknadsvecka). Det var i alla fall väldigt mycket montrar runt om på universitetet samt väldigt mycket folk från massa olika företag. De flesta studenter är helt lediga denna dag så att man får en möjlighet att gå runt och besöka montrar och prata med företagsrepresentanter. Framför allt är det en bra chans att få bra kontakter inför ett eventuellt exjobb.

Jag passade på att prata med representanter från WSP, ÅF och SP. Något som var intressant var att en av representanterna från SP (Sveriges tekniska forskningsinstitut) var en brandingenjör som pluggade på LTU. Jag snackade med honom ett tag och på honom verkade det som att det fanns goda möjligheter att göra sitt exjobb där.

Idag torsdag hade vi en lektion i husbyggnadstekniken med de båda representanterna från WSP. Mycket bra lektion idag också, vi fick dessutom material till ett grupparbete idag som vi nu kan börja med. Jag är med i en grupp bestående av tre personer och vi satte oss direkt efter lektionen och kikade igenom materialet. Uppgiften består i att skapa en brandskyddsdokumentation för en fastighet med två butiker, ÖB och Djurmagasinet. Vi kikade igenom ritningarna och har lite frågor att ställa nästa lektion. Tisdag kommande vecka ska vi sitta heldag med den uppgiften, får hoppas att mycket blir klart då.

2 kommentarer:

  1. Roligt att du kom förbi vår monter! Hoppas att vi får se dig som exjobbare hos oss!
    Är du nyfiken på vår brandverksamhet, titta gärna in här: http://firesafetyengineering.blogspot.se
    Hälsningar Jessica Landevid, SP.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar för den länken, där fanns det mycket roligt att läsa.

      Radera